Подписаться
для оповещений:
RU
Вход / Регистрация
    • Заслуженный участник
    18 лет30 мар. 2008 в 21:44

Старыя Інструменты Беларусі

Год: 2007
    Жанр: дакументальны.
    © Зміцер Сасноўскі. (p) БМА, НМК.

Зміцер Сасноўскі: «Фільм выкананы ў стылістыцы дакументальных фільмаў канала «Дыскавэры». То бок ён складаецца з сюжэтаў, у якіх паказана, як практычна вырабляюцца музычныя інструменты, сюжэтаў, дзе выказваюцца эксперты, «лабараторных» здымкаў старых інструментаў, якія захаваліся ў нашых музеях, і мастацкіх ілюстрацый таго, пра што распавядаецца.

Фільм распавядае пра пяць інструментаў: дуду, лютню, ліру, гуслі і сурму. Яго стваральнікі сцвярджаюць, што ён мае вялікую навуковую значнасць, бо развейвае некаторыя міфы пра беларускія і небеларускія музычныя інструменты і ўтрымлівае шмат рарытэтнай інфармацыі.

Доўжыцца кіно крыху менш за гадзіну. За гэты час гучаць інтэрв’ю з музыкамі і даследчыкамі, паказваецца праца майстроў, якія ствараюць інструменты, выкарыстоўваюцца запісы з канцэртаў, ілюструюцца сярэднявечныя сцэны. (с) nn.by

Лайкнуть этот пост, увеличить его рейтинг
    Количество комментариев под постом, кликните сюда чтобы перейти к посту
    Количество просмотров у поста, кликните сюда чтобы перейти к посту
  • Комментарии
    • Частый гость
    17 лет13 окт. 2008 в 05:09
    )) у тебя хорошее чувтсво юмора человеГ...
    не то что бы я проив етой темы ,но мне кажеться она была обречена на провал изночально...сейчас немодно белорусское ) увы...правда после моей реплики..са начнут писать всякие малинки и им подобные активисты, что нет нет...я люблю белорусское ... гы гы
    • Романтичный реалист
    17 лет13 окт. 2008 в 07:13
    Patriot, а ты посмотрел хоть кино?! :) Мне понравилось, хоть и стыдно признавать что не знал о "таких Наших" инструментах...
Talkvio Engine 0.2.0-1538-gd9bcfa6
X
0.2.0-1538-gd9bcfa6